WordPress Hastighedsoptimering

Kører din Webshop eller Hjemmeside for langsomt? Så skal den hastighedsoptimeres, det har en stor betydning for dine placeringer på søgemaskinerne. Få råd til hvordan du kan gøre det.
Flash Marketing - Hjemmeside Design 2

Indholdsfortegnelse

Hastighedsoptimering af hjemmesiden

Kender du hastigheden på din hjemmeside / webshop? Det gør brugerne og ikke mindst Google.

Det bliver mere og mere vigtigt for Google, hvor hurtigt din side loader, for Google har fokus på brugerne, og ingen brugere gider vente ret længe på din side svarer.  

En langsom side kan derfor være direkte skadeligt for dit website, og i sidste ende kan Google give siden en anmærkning om den er langsom, og så er der ingen der klikker ind på din side, fordi den er så langsom den irriterer brugerne i stedet. Google smider de sider øverst der fungerer bedst all-round for brugerne, og her spiller mange andre ting ind udover hastigheden.

At have en hurtig hjemmeside er vigtig for at kunne fremstå brugervenlig, og gøre det let som en leg for kunden at gennemføre et køb. Skal kunderne først vente på, at siden loades, søger de hurtigt over til konkurrenten. Husk Google er bruger relateret og det betyder, at for at dit website kan virke interessant for Google, skal det først og fremmest være interessant for dine kunder at være på dit website, din side skal loade hurtigt og dine besøgende skal blive på siden i længere tid. 

Google rangerer dit website baseret på andres handlinger. De belønner dig ikke bare, fordi du bruger populære søgeord eller har en masse content eller siden loader hurtigt. 

Google er meget mere interesseret i at se, at dine besøgende virkelig læser, deler og engagerer sig i dit SEO optimerede indhold. Hastigheden er blot en vigtig del af det.

En hurtig side giver:

  • Højere placeringer
  • Højere CTR (click through rate)
  • Flere konverteringer
  • Længere besøgstid på dit website

Hvordan får jeg et hurtigt website?

 Der findes forskellige tiltag som kan gøre din hjemmeside hurtigere, de fleste kræver at du har et vist kendskab til både serverindstillinger, plugins, programmering og komprimering af billedefiler. Det kan være tricky og få optimeret dit website, så det er hurtigt nok, og derfor benytter vi mange forskellige værktøjer og plugins til dette.

Hvor langsomt er mit website?

Du kan hurtigt teste din hastighed på din side med forskellige programmer, så du kender loadhastigheden. 

Du får mange detaljer ud omkring dit website, hvor hurtigt din side loader, hvor der skal optimeres og hvorfor den er langsom.

Der findes forskellige værktøjer hvor gratis kan teste hastigheden, vi benytter blandt andet selv GTMetrix eller Googles Pagespeed Insights

Billedestørrelser

Det er vigtigt at dine billeder er korrekt komprimeret og er de korrekte størrelser.

Der findes mange forskellige værktøjer til at komprimere billeder og filer. Disse vil hjælpe til at fremme websitets hastighed. Store tunge billeder og filer der fylder rigtig meget medfører meget loadtid, og det kan nemt koste dig mange utålmodige kunder. Typisk er de besøgende kun 3-4 sekunder på siden inden de er videre.

Hvordan hastighedsoptimerer du dit WordPress website?

Hastighed har som sagt noget at sige i forhold til din placering på Google. Søgemaskinen vurderer hjemmesidens kvalitet efter dens loadetid og lader kun de allerbedste komme øverst blandt søgeresultaterne. Med meget content på din hjemmeside kan det virke svært at gøre hjemmesiden hurtigere. Men her har vi mange tricks i ærmet. Vi benytter mange forskellige værktøjer og plugins til optimering af din hjemmeside alt afhængig af, hvad vores analyser og test viser  årsagen til den langsomme hastighed er.

Hos Flash Marketing optimerer vi din hjemmeside, så den er lynhurtig på alle fronter. Det gør samtidig dit site mere stabilt og får det til at fremstå mere pålideligt. Pludselig kan du endda have plads til meget mere på serveren, uden at det gør din hjemmeside langsommere.

Flere artikler

Google Ads

Google Ads | Når du vil være synlig

Google Ads er en af de mest effektive måder at nå ud til potentielle kunder på nettet. Med Google Ads kan du vise dine annoncer øverst i søgeresultaterne, når folk søger efter produkter eller tjenester, der er relevante for din virksomhed.

Læs mere »

Få et uforpligtende tilbud